کد خبر 323513
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰

در این آزمایش که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، خوراک خبری کاربران دستکاری شد تا واکنش های احساسی آنها سنجیده شود.

گروه جنگ نرم مشرق- بخش فارسی بی‌بی‌سی در گزارشی که از آزمایش فیس بوک روی کاربرانش تهیه کرده آورده است:

انتقاد از فیس بوک در پی انتشار گزارش هایی درباره آزمایش روانشناختی این شبکه اجتماعی بر روی حدود ۷۰۰ هزار نفر از کاربرانش افزایش یافته است.

در این آزمایش که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، خوراک خبری کاربران دستکاری شد تا واکنش های احساسی آنها سنجیده شود.

این آزمایش با کمک دانشگاه کورنل و دانشگاه کالیفرنیا در سن فرانسیسکو در آمریکا انجام شد.

فیس بوک با دفاع از اقدام خود اعلام کرده که اطلاعات کاربران را به طور "غیرضروری" جمع آوری نکرده است.

بنا بر اعلام فیس بوک، هیچ گونه ارتباطی بین اطلاعات گردآوری شده و حساب کاربری افراد برقرار نشده است.

به گفته ادم کریمر، یکی از محققان فیس بوک، گزارش منتشر شده به طور واضح درباره اهداف این شبکه اجتماعی برای انجام این تحقیق توضیح نداده است.

آقای کریمر گفت متوجه نگرانی بعضی از کاربران درباره آزمایش صورت گرفته است و از نحوه توضیح درباره تحقیق صورت گرفته بسیار متاسف است.

بر اساس گزارش منتشر شده، در این تحقیق میزان اطلاعات عاطفی که از طریق خوراک خبری فیس بوک در اختیار کاربران قرار می گرفت، دستکاری می شد.

بر این اساس، احتمال انتشار نوشته های منفی از سوی کاربرانی که در معرض اخبار منفی کمتری قرار دارند، کمتر است. عکس این موضوع هم صدق می کند.

به گفته آقای کریمر، محققان فیس بوک نگران بودند که نوشته های منفی دوستان باعث شود کاربران از مراجعه به فیس بوک خودداری کنند.

این آزمایش در شبکه های اجتماعی مورد انتقاد قرار گرفته است.

لورن وینستین، کنشگر آمریکایی در توییتر نوشت:‌ "فیس بوک به طور محرمانه بر روی افراد آزمایش می کند تا آنها را ناراحت کند. چطور به اینجا کشیده شده ایم؟"

کیت کرافورد، محقق رسانه های اجتماعی و استاد دانشگاه ام آی تی هم با انتشار پیامی در توییتر آزمایش فیس بوک را نتیجه عدم تفکر درباره ارتباط میان قدرت و اخلاق در این گونه شبکه ها دانسته است.

از سوی دیگر، جیم شریدان، نماینده حزب کارگر در مجلس عوام بریتانیا و عضو کمیته رسانه ای این مجلس خواهان تحقیق و تفحص درباره این موضوع شده است.

به نوشته روزنامه گاردین، آقای شریدان گفت:‌ "آنها موضوعات مربوط به زندگی فردی اشخاص را دستکاری می کنند و من از توانایی فیس بوک و دیگران در به بازی گرفتن تفکرات مردم در زمینه سیاست و دیگر موضوعات نگرانم."

آقای شریدان ادامه داد:‌ "اگر مردم این گونه کنترل فکری می شوند، پس نیاز به حفاظت دارند و حداقل آنها باید از آن آگاه باشند."

اما به گفته کاترین اسلج مور، استاد روانشناسی در کالج المهورست در ایالت ایلینوی، از آنجایی که کاربران هنگام عضویت در فیس بوک با شرایط این شبکه اجتماعی موافقت کرده اند، کاری که صورت گرفته چندان غیرطبیعی نیست.

خانم اسلج مور ادامه داد:‌ "نتیجه این آزمایش چندان هم نگران کننده یا شگفت آور نیست."


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس